Odihnă la Mare în Nisipurile de Aur (Golden Sands)

Nisipurile de Aur este una dintre cele mai populare și cele mai mari stațiuni de pe litoral, situată la aproximativ 20 km de Varna. Plaja este cunoscută pentru nisipul perfect și verdeața luxuriantă. Plaja este bine întreținută și oferă mai multe opțiuni de închiriere, cum ar fi șezlonguri și umbrele.

Zona este etichetată a avea cel mai pur nisip de cuarț de pe coastă și abundă în copaci bătrâni, grădini, malluri și zone pietonale. Autoritățile din Nisipurile de Aur se opun cererilor de a oferi drumuri și parcări suplimentare, stațiunea fiind renumită pentru numărul mare de familii care o frecventează, spațiile verzi și zonele pietonale.

Temperatura medie a zilei în timpul verii este: în aer + 27° С, în apa de mare + 24° С. Vara este lungă și caldă, potrivită pentru plajă din mai până în octombrie. Schimbările de temperatură nu sunt drastice.

Plaja din stațiune este de 3,5 km lungime și de până la 100m lățime, fiind cunoscută ca una dintre cele mai bune plaje de nisip din Europa. Este plată, acoperită cu nisip fin și auriu. În mare există pante ușoare de nisip și nu există pietre.

Apa este de obicei curată și liniștită, cu o salinitate mai mică decât cea din Mediterană, de exemplu, absența vieții marine periculoase vieții umane, și este ideală pentru scufundări și vacanțe cu copii.