Odihnă la Munte în Predeal

Predeal are cinci pârtii de schi majore, fiecare cu un grad de dificultate. Cele mai multe dintre ele au pistoale pentru zăpadă, iar unele sunt echipate cu proiectoare și teleschiuri. Pârtiile variază de la 790 metri (2.590 ft) (Clăbucet variantă) până la 2.243 metri (7.359 ft) (Cocoșul).

Climatul montan din zona Valea Prahovei, cu verile răcoroase și iernile friguroase, face ca stațiunea Predeal să fie de un real interes turistic în toate anotimpurile. Orașul Predeal este recomandat atât pentru recreere cât și pentru refacere din convalescență prin aerul său cu umiditate ridicată și nepoluat, dar și pentru practicarea sporturilor de iarnă precum ski, snowboard sau săniuș.

Unele dintre atracțiile turistice ale orașului includ Cabană 3 Brazi, Cabană Susai și Cabană Poiana Secuilor. În imediată apropiere a Predealului se află câteva destinații turistice, printre care Castelul Peleș, Cetatea Râșnov, Castelul Bran, Orașul Vechi al Brașovului, Biserica Neagră și Canionul Șapte Scări.

Stațiunea Predeal este recomandată tratamentului neurasteniei, pentru revigorarea organismelor slăbite, pentru recuperarea ulterioară suprasolicitărilor fizice sau intelectuale, pentru tratamentul tulburărilor endocrine și al problemelor de creștere ale copiilor. Principalii factori de cură sunt aerul curat, fără praf sau alți agenți alergici, bogat în ozon și radiații ultraviolete, atmosferă ionizată și presiunea relativ scăzută a aerului.

Orașul a fost certificat că stațiune climatică prin decret guvernamental (H.G. 226/1992) datorită aerului puternic ionizat, bogat în radiații ultraviolete și a presiunii atmosferice scăzute. Din acest motiv, Predeal este popular în comunitatea de vindecare holistică.