Odihnă la Munte în Sinaia

Sinaia este un oraș și o stațiune montană din județul Prahova, România. Este situat în regiunea istorică Munteniei. Regele Carol I al României și-a construit casa de vară, Castelul Peleș, lângă oraș, la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Un strat uniform de zăpadă se depune de obicei în noiembrie și se topește din martie până în aprilie, uneori la începutul lunii mai. Grosimea stratului de zăpadă variază între 20 de centimetri și 3 metri la altitudini mai mari.

În ultimii ani, Sinaia a resimțit efectele schimbărilor climatice globale – schimbare care a însemnat veri mai scurte, cu temperaturi frecvent peste 30 °C (86 °F), o ușoară reducere a duratei primăverii și toamnei și ierni relativ mai lungi (sfârșitul lunii octombrie – începutul lunii mai), ierni mai reci, cu săptămâni întregi dominate de înghețuri între -25 și -19 °C.

Orașul este o destinație populară pentru drumeții și sporturi de iarnă, în special schi alpin. Dintre reperele turistice, cele mai importante sunt Castelul Peleș, Castelul Pelișor, Mănăstirea Sinaia, Cazinoul Sinaia, Gara Sinaia și Stâncile Franz Joseph și Sfânta Ana. Sinaia a fost și reședința de vară a compozitorului român George Enescu, care a stat la vila Luminiș.